5 Easy Facts About קידום אתרים בגוגל Described
5 Easy Facts About קידום אתרים בגוגל Described
Blog Article
הערה – ככל שהאתר מכיל יותר דפים, כל הסיכוי שלא נקבל תוצאות מדויקות מהבדיקה הזו. למרות זאת, מדובר באינדיקציה פשוטה וטובה מספיק על מנת לקבל מושג ראשוני.
כלי הניטור מבית גוגל העונה לשם אנליטיקס הוא כלי רב עצמה שיאפשר לכם לעקוב אחר מדדים חשובים של תנועת גולשים לאתר, ובפרט מספר הגולשים באתר לתקופה נתונה, מספר הביקורים, שיעור הנטישה, זמן השהייה הממוצע, מספר הצפיות הממוצע בדפים לביקור ועוד נתונים רבים על פי פילוחים כגון גלישה ממכשירים מסויימים, באמצעות מערכות הפעלה מסויימות, ביקורים חדשים לעומת חוזרים ועוד ועוד.
לצד קישורים, תוכן, אופטימיזציה וניהול טכני של האתר, היבטים הקשורים בחווית המשתמש תופסים מקום חשוב יותר ויותר בהחלטה של מנועי החיפוש כיצד לדרג אתרים. חווית משתמש איננה מתייחסת רק למהירות שבה נטען האתר, אלא מתאפיינת בשורה ארוכה של היבטים התנהגותיים וחוויתיים המופיעים באתר.
למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).
מן הסתם, לא ניתן לקדם אתר אם גוגל בעצמו לא "מכיר" אותו (שלום שלום, לא סחבקיות וכאלה).
יצא לכם פעם לבקר בויקיפדיה? אני מניח שכן. אחד הדברים הבולטים לטובה שניתן למצוא בויקיפדיה הוא הקפדה על קישורים פנימיים.
זה בעצם קידום אתרים בגוגל אומר שגוגל יודע למדוד כמה זמן כל גולש נשאר באתר שלכם, בכמה עמודים הוא ביקר, האם הוא השיג את מה שחיפש ועוד (את המידע היא אוספת מקוד האנליטיקס שהותקן באתר / מהדפדפן "כרום" שבבעלותה של גוגל ועוד מגוון שיטות).
למידע נוסף על שימוש ברשתות חברתיות במסגרת קידום אורגני.
מנועי החיפוש באופן כללי, ומנוע החיפוש של גוגל בפרט, ינסו ככל האפשר להרחיק גולשים מאתרים לא בטוחים, פרוצים, שקיימת בהם סכנה לפרטיות נתוני הגולשים.
המערכת מספקת מגוון רחב של דברים נוספים שעשויים לעזור לכם לרבות אפשרות להפקדת דו"חות אוטומטיים ללקוחות ואפילו דשבורד מותאם אישית שניתן לספק ללקוח, על האופציה הזו נרחיב בהמשך המדריך.
כיצד עושים זאת נכון? ראשית, מבינים שרגש הוא מניע מצויין לפעולה כאשר משלבים אותו בצורה נכונה בגוף הטקסט.
חשוב מאוד גם להבין איזה סוגי תוכן גוגל מציג לאותן מילות מפתח שאנו רוצים לקדם.
אחת מן המשימות אליהן צריך לגשת מקדם אתרים בבואו לבצע אופטימיזציה לאתר היא לזהות את הקישורים השבורים באתר, כלומר, הקישורים שיוצאים מדפי האתר אך מובילים לכתובת שאינה רלוונטית עוד, ולטפל בהם. על מנת לטפל בקישורים שבורים יש צורך במיפוי התוכן אליו מתייחס הקישור, במציאת תוכן אלטרנטיבי שיכול לספק מענה לחווית הגלישה של המשתמש אשר עושה שימוש בקישור, ובביצוע הפניות קבועות או זמניות לעמוד החדש.
למעשה, כאשר מדברים על קידום אתרים לבד – קישורים זה כנראה החלק הכי קשה, או הכי גוזל אנרגיה ומשאבים, במידה ורוצים לעשות אותו לבד.